Guma guar 100g

Producent:

Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.

Potrzebujesz pomocy w zamówieniu?

Zadzwoń

Produkt niedostępny

Dodaj do listy

Dodaj ten produkt do jednej z utworzonych przez Ciebie list i zachowaj go na później.

Guma guar E 412

Otrzymywana jest z nasion rośliny Cyamopsis tetragonoloba L.  występującej na terenach Indii i Pakistanu. Ma postać proszku barwy biało-szarej do żółtawo-białej, prawie bez zapachu. Rozpuszcza się w zimnej wodzie.

 

Funkcja technologiczna gumy guar:

Zagęstnik, substancja żelująca, stabilizator i nośnik.

 

Guma guar w diecie bezglutenowej

 

W diecie bezglutenowej używana jest ze względu na swoje właściwości zagęszczające. Nadaje wyrobom jednolitą strukturę, dlatego chętnie dodawana jest do bezglutenowych wypieków.

 

 

Zastosowanie:

Wykorzystywana jest w produkcji zup w proszku, majonezów i sosów sałatkowych, mrożonych owoców, napojów, soków warzywnych oraz żywności niskokalorycznej. Guma guar jako środek zagęszczający i wiążący wodę, używana jest w wyrobach garmażeryjnych, konserwach i serach topionych.

 

Sposób użycia:

Stosować dawkę najniższą niezbędną do osiągnięcia zamierzonego efektu technologicznego.

 

Kraj pochodzenia: Indie

Doktor Skoczylas
Marek Skoczylas
Leczenie cukrzycy
Obniża Cholesterol
#doktorskoczylas

ID produktu: 1400444016
Nazwa: Guma guar 100g
Producent: Agnex
Brak
ocen
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Oceń:
Dodając recenzję produktu, akceptujesz nasz Regulamin.

Podobne do ostatnio oglądanego