Galgant
Alpinia officinarum
Producent: Nanga
Forma: korzeń mielony
Pojemność: 250 g
Kraj pochodzenia: Chiny
Skład: Korzeń galgantu 100%
Stosowanie: Stosować jako przyprawę lub przygotować napar: 1 łyżeczkę mielonego korzenia zalać szklanką wrzątku i parzyć przez 20-30 minut. Spożywać 2 razy dziennie po pół szklanki.
Zdrowie: Prawidłowa odporność, Prawidłowy cholesterol, Prawidłowy cukier, Trawienie
Zastosowanie: przyprawa
Przeciwwskazania: nie stosować w ciąży, nie stosować podczas laktacji
Galgant (Alpinia officinarum) – zwany także gałgantem chińskim lub dzikim kardamonem, jest to aromatyczna roślina należąca do rodziny imbirowatych. Naturalnymi obszarami jej występowania jest Południowo-Wschodnia Azja. Wartościowym surowcem zielarskim jest korzeń, w którym obecne są takie substancje czynne, jak: galganol, alpinol, czerwone garbniki oraz żywice. Ceniony w Ajurwedzie i Tradycyjnej Medycynie Chińskiej za swoje właściwości rozgrzewające i wzmacniające odporność. Stosowany także jako środek wspierający prawidłowe trawienie. Można przyrządzać z niego napary lub nalewki. Dobrze sprawdza się również jako dodatek do potraw kulinarnych – nadaje daniom indyjski aromat, a przy okazji rozgrzewa i wzmacnia organizm.
Właściwości prozdrowotne:
Wspiera pracę układu pokarmowego.
Posiada właściwości rozgrzewające.
Wzmacnia naturalną odporność organizmu.
ocen
Podziel się na Facebooku
Właśnie zrecenzowałem Galgant Korzeń Mielony 250G Nanga
Galgant Alpinia officinarum Producent: Nanga Forma: korzeń mielony Pojemność: 250 g Kraj pochodzenia: Chiny Skład: Korzeń galgantu 100% Stosowanie: Stosować jako przyprawę lub przygotować ...