Effect of Processing on Physicochemical Composition of Cassava (okładka  miękka)

Sprzedaje empik.com : 457,99 zł

457,99 zł
Odbiór w salonie 0 zł
Aktywuj dodatkowe korzyści
Darmowe punkty odbioru
Darmowy kurier
Produkt u dostawcy
Wysyłamy w 14-15 dni rob.

Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.

Potrzebujesz pomocy w zamówieniu?

Zadzwoń
Dodaj do listy

Dodaj ten produkt do jednej z utworzonych przez Ciebie list i zachowaj go na później.

The consumption of cassava has dramatically increased in many countries as a source of energy in human diet. One of the major drawbacks of the cassava is high content of cyanogenic glucosides: the main toxic substance in cassava. Therefore, all cassava and cassava based products should be processed to suppress an adverse health effect that arises from cyanide toxicity as a result of cassava consumption. This book, therefore, provides first hand information about the effect of processing on the cyanide content of two cassava varieties commonly consumed in Ethiopia. Two cassava varieties were analyzed for their cyanide content. The outcome of analysis should help researchers and academicians or anyone else in the field of food science or agriculture as reference material.
ID produktu: 1041461151
Tytuł: Effect of Processing on Physicochemical Composition of Cassava
Autor: Abera Tilahun
Wydawca: KS OmniScriptum Publishing
Język wydania: angielski
Ilość stron: 92
Data premiery: 2010-10-01
Rok wydania: 2010
Forma: książka
Okładka: miękka
Wymiary [mm]: 6 x 220 x 150
Indeks: 45501951
Brak
ocen
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Oceń:
Dodając recenzję produktu, akceptujesz nasz Regulamin.
Prezentowane dane dotyczą zamówień dostarczanych i sprzedawanych przez empik.

Klienci, których interesował ten produkt, oglądali też

Podobne do ostatnio oglądanego