Dr. Oetker Żelfix uniwersalny 20g
Branża: 20
EAN: 5900437811857
Ilość w opakowaniu zbiorczym: 1
Półka: 0
Regał: 0
Parametry produktu: :
Przeznaczenie: Do przyrządzania konfitur.
Składniki: cukier, substancja żelująca (pektyny), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancja konserwująca (kwas sorbowy). Możliwa obecność glutenu i mleka.
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Polska
Zawartość netto: 20 g
Waga jednostkowa brutto: 0,02 kg
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu: Nazwa firmy: Dr.Oetker Polska Sp. z o.o. Ulica i numer: Dickmana 14/15 Kod pocztowy i miasto: 80-339 Gdańsk PL
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 270 op. zb. (DU)
Alergeny: :
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Przechowywanie: :
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Instrukcje dotyczące przygotowania: 1. Odważ 1 kg umytych, wypestkowanych i rozdrobnionych owoców. 2. Dodaj Żelfix i dokładnie wymieszaj z owocami. Zagotuj ciągle mieszając. 3. Posłodź* i zagotuj ponownie. Gotuj jeszcze 3-5 min. Mieszaj do zaniku piany. 4. Gorącą konfiturę nałóż do słoików (do pełna) i natychmiast szczelnie zamknij. Słoiki ułóż na ok. 5 min dnem do góry. *rekomendujemy słodzenie: minimum 150 g cukru lub 150 g fruktozy, lub 150 g ksylitolu, lub 150 g erytrolu, lub 150 g miodu. WSKAZÓWKI: * Przy przyrządzaniu konfitur z większej ilości owoców przyjmij proporcję 2 kg owoców + 2 Żelfixy. Nie zalecamy stosowania jednorazowo większej ilości składników. * Na konsystencję konfitur może mieć wpływ szereg czynników, m. in.: ilość wody w owocach, stopień dojrzałości, poziom rozdrobnienia czy grubość skórki owocowej. * Z Żelfixem Dr. Oetkera możesz przygotować również przetwory na bazie warzyw.
Wartość odżywcza: :
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal: 300 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1265 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość soli: 2,3 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 0 g
Cukry: 46 g
Inne informacje o zawartości: :
Zawiera substancje konserwujące: Tak
ocen
Podziel się na Facebooku
Właśnie zrecenzowałem Dr. Oetker Żelfix uniwersalny 20g
Dr. Oetker Żelfix uniwersalny 20gBranża: 20EAN: 5900437811857Ilość w opakowaniu zbiorczym: 1Półka: 0Regał: 0Parametry produktu: :Przeznaczenie: Do przyrządzania konfitur.Składniki: cukier, ...