Domowa piekarnia (okładka  miękka, wyd. 06.2022)

Wszystkie formaty i wydania (3): Cena:

Sprzedaje empik.com : 43,99 zł

43,99 zł
59,90 zł porównanie do ceny sugerowanej przez wydawcę
Odbiór w salonie 0 zł
Wysyłamy w 1 dzień rob.

Sprzedaje Bookland : 49,12 zł

Sprzedaje PROGMAR ksiazki-medyczne : 60,55 zł

Sprzedaje Inbook : 55,35 zł

Wszyscy sprzedawcy

Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.

Potrzebujesz pomocy w zamówieniu?

Zadzwoń
Dodaj do listy Moja biblioteka

Masz już ten produkt? Dodaj go do Biblioteki i podziel się jej zawartością ze znajomymi.

Czy przechodząc kiedyś obok piekarni, pomyśleliście: „Ach, żeby tak samemu umieć robić te wszystkie bułki i chleby?”. Ta książka udowodni wam, że to nic trudnego!

Poznajcie 120 przepisów, które zamienią was w piekarzy z prawdziwego zdarzenia:

od tradycyjnych polskich pszennych bochenków z chrupiącą skórką, poprzez pieczywo z najbardziej szlachetnej i zdrowej płaskurki, aż po chlebki cebulowe czy serowe; od angielskich scones i włoskiej focacci, po nasze swojskie precle; od słodkich drożdżówek, przez muffiny z orzechami i migdałami, po kilka fantastycznych ciast i pączków.

Przekonajcie się, że aby wyczarować świeże, przepyszne, aromatyczne wypieki, wcale nie trzeba magicznych sztuczek. Wystarczy tylko odrobina czasu i trochę kreatywności.

Zacznijcie wraz ze mną przygodę w domowej piekarni!

Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

ID produktu: 1304004369
Tytuł: Domowa piekarnia
Autor: Płaczek Paweł
Wydawnictwo: Purple Book
Język wydania: polski
Język oryginału: polski
Liczba stron: 320
Numer wydania: I
Data premiery: 2022-06-29
Rok wydania: 2022
Data wydania: 2022-06-29
Forma: książka
Okładka: miękka
Wymiary produktu [mm]: 240 x 30 x 170
Indeks: 41886779
średnia 4,9
5
70
4
4
3
3
2
0
1
0
Oceń:
Dodając recenzję produktu, akceptujesz nasz Regulamin.
16 recenzji
Kolejność wyświetlania:
Od najbardziej wartościowych
Od najbardziej wartościowych
Od najnowszych
Od najstarszych
Od najpopularniejszych
Od najwyższej oceny
Od najniższej oceny
5/5
24-06-2023 o godz 15:06 przez: Mateusz | Zweryfikowany zakup
Bardzo fajna książka, z niej jak narazie wyszedł mi chleb i bułki przenne gdzie z internetu przepisy nie chciały mi wyjść. Wszystko starannie wytłumaczone.
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
27-03-2024 o godz 09:39 przez: Anonim | Zweryfikowany zakup
Super książka, przepisy są bardzo dokładnie napisane, i wszystko zawsze wychodzi. Chleby i wszystkie wypieki są przepyszne. Bardzo polecam
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
15-11-2023 o godz 17:43 przez: Tomasz | Zweryfikowany zakup
Mówiąc krótko, rewelacyjna książka zarówno dla początkujących jak i dla zaawansowanych kucharzy. Polecam.
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
19-06-2024 o godz 01:02 przez: anonymous | Zweryfikowany zakup
Godna polecenia,sporo przepisów nie tylko na chleb ale na ciasta przekąski i sezonowki
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
23-02-2024 o godz 07:23 przez: bryla | Zweryfikowany zakup
Fajne !!! bardzo przydatna książka , jak się chce robić chlebek w domku !!!
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
19-02-2024 o godz 04:14 przez: Anonim | Zweryfikowany zakup
Prosto i ciekawie na temat domowego wypieku pieczywa i innych pyszności.
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
3/5
22-01-2024 o godz 20:54 przez: Sofiia | Zweryfikowany zakup
Przepisy fajne ale mało precyzyjne. Zostaje dużo pytań
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
13-07-2022 o godz 18:07 przez: NATALIA | Zweryfikowany zakup
Piękna książka 😁 te chlebki aż wychodzą ze zdjęć 🥰
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
13-07-2022 o godz 17:04 przez: anonymous | Zweryfikowany zakup
Cudowna książka, pełna ciekawych przepisów
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
20-12-2023 o godz 08:17 przez: Aleksandra | Zweryfikowany zakup
Super książka. Polecam
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
24-04-2024 o godz 21:07 przez: Jrzy | Zweryfikowany zakup
Doskonała pozycja.
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
28-09-2022 o godz 11:55 przez: Marika | Zweryfikowany zakup
Świetne przepisy
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
19-07-2022 o godz 14:59 przez: ewfor
Swój pierwszy chleb przygotowałem ponad piętnaście lat temu, wspomagając się – dzisiaj aż wstyd przyznać! – maszyną do wypieków. Był dobry, ale daleki od tego, jaki sobie wymarzyłem. Domowa piekarnia to nie tylko książka kucharska, w której zawarto 120 przepisów, to również książka w której autor przekazuje swoim czytelnikom wiele cennych rad odnoszących się zarówno do pieczenia jak i przygotowywania potraw. Gdyby ktoś kiedyś powiedział mi, że będę recenzować książkę kucharską, z pewnością przyjęłabym to jako żart. Nie dlatego, że tylko wypada mieć w domu dobrą książkę kucharską i posiłkować się jej przepisami, ale dlatego, że… No właśnie, przyznam szczerze, że jakoś nigdy nie potrafiłam tak dosadnie pokochać kuchni i nie mam tu na myśli tylko samego pomieszczenia. Mam maszynę do wypieków, ale schowaną gdzieś głęboko w szafie, ponieważ ile razy próbowałam się z nią „zaprzyjaźnić”, tyle razy ponosiłam klęskę. Jedyną osobą w moim domu, której jako tako udawało się z pieczeniem chleba „w tym” był mój syn, ale wyprowadził się z domu i nie chciał zabrać ze sobą tego cudownego urządzenia 😉 Książka, po krótkim wstępie zaczyna się od ABC domowego pieczenia, w którym to miejscu autor wyjaśnia jakie rodzaje mąki są najlepsze do konkretnego wypieku. Wiedzieliście o tym, że im liczba jest niższa tym mąka ma mniej składników mineralnych i tym samym jest bardziej miałka? Ja niby wiedziałam, ale jakoś nigdy się nad tym tak dobrze nie zastanawiałam. W książce znajdziemy dokładną informację do czego najlepsza jest mąka pszenna jasna, a do czego mąka żytnia ciemna, a do czego na przykład mąka orkiszowa, jęczmienna czy jaglana. Moja babcia robiła zakwas, jako dziecko nigdy się tym nie interesowałam, ale do dziś pamiętam smak i zapach chleba jaki piekła. Przymierzam się do zrobienia zakwasu, ale nie wiem czy starczy mi cierpliwości, bo chociaż marzy mi się taki własny, pachnący, z chrupiącą skórką chlebek, to… Na szczęście autor bardzo dokładnie, krok po kroku opisuje jak zrobić dobry zakwas i myślę, że dzięki tym radom wiele czytelniczek/czytelników tej książki będzie mogło delektować się prawdziwym chlebem, a nie tym co często tak się nazywa bo ani smaku, ani zapachu nie posiada. Oczywiście w książce jest nie tylko przepis na najlepszy zakwas, ale również kilka przydatnych wskazówek. Dla tych, którym przygotowanie zakwasu może okazać się zbyt skomplikowane (jak na przykład dla mnie 😉) może zabrać się za pieczenie przy pomocy drożdży. I tu autor świetnie tłumaczy jaka różnica jest między drożdżami świeżymi a suszonymi, które należy użyć do przygotowania zaczynu, a które dodać bezpośrednio do mąki. Jak myślicie, które drożdże są lepsze? Świeże czy suszone? Przepis na klasyczny zaczyn znajduje się w książce i myślę, że bardziej do mnie „przemawia” jak zakwas. Ciekawostką jaką znalazłam w książce jest informacja o akcesoriach typu garnki żeliwne czy garnki gliniane, naczynia żaroodporne czy foremki. Jeżeli chcecie się dowiedzieć w czym najlepiej upiec chleb to sięgnijcie do książki. Przy okazji dowiedziałam się na czym polega Metoda SLAP&FOLD czyli metoda 360 stopni. Przechodząc do przepisów, autor zaczyna od czterodniowego poprowadzenia czytelnika przez przygotowanie zakwasu żytniego. Wszystko pięknie pokazane na zdjęciach, aby móc zobaczyć co w danym momencie dzieje się z takim zakwasem. Każdy przepis, czy to na chleb czy na bułki, czy inny wypiek został przedstawiony tak dokładnie, że nawet ktoś taki jak ja, kto w kuchni lubi tylko otwierać lodówkę, może spróbować swoich sił jako piekarz. Oczywiście dodatkową zachętą są piękne zdjęcia. Jeśli chodzi o mnie to nabrałam ochoty na upieczenie chleba z jogurtem, wiem że nie będzie lekko, ale do odważnych świat należy, więc proszę trzymać kciuki. A że jestem strasznym łasuchem na początek wybrałam sobie babkę z adwokatem. Paweł Płaczek powiedział, że nawet dziecko potrafi ją upiec (no może nie powiedział tak dosadnie, ale dał mi do zrozumienia 😉). Potem zabiorę się za szarlotkę na kruchym cieście, może wyjdzie, a jak nie wyjdzie, to zrobię sernik na zimno z owocami. 120 przepisów na słodko i na słono, czyli dla każdego coś dobrego. Czy muszę jeszcze coś dodawać, aby zachęcić Was do sięgnięcia po tę książkę?
Czy ta recenzja była przydatna? 3 0
5/5
16-09-2022 o godz 21:45 przez: Michelle
Jako dziecko wzbraniałam się przed przesiadywaniem w kuchni i nauką gotowania i pieczenia, mimo iż moja rodzicielka próbowała na wszelkie możliwe sposoby mnie do niej ściągnąć. Szłam w zaparte, nie zważając na komentarze, że powinnam obserwować to, co przyda mi się w życiu dorosłym. Czy żałowałam później, że nie spędzałam tam więcej czasu w towarzystwie babci i mamy? Absolutnie nie. Nijak nie spełniły się „groźby”, że nie będę umiała przygotować nic dla swojej rodziny. Mimo że nie uważam się za wybitnego kucharza i piekarza, to zdaje się, że radze sobie w kuchni całkiem dobrze, o czym z pewnością świadczy fakt, że wszyscy, którzy jedli cokolwiek, co wyszło spod moich rąk, nadal żyją i mają się świetnie. A najbardziej ukontentowane są moje dzieci, które prędzej wybrzydzają u babci niż w domu, ale o tym cichosza... Gdy ujrzałam w zapowiedziach książkę Pawła Płaczka, wiedziałam, że koniecznie muszę się z nią poznać. Od kilku lat bowiem z ogromnym entuzjazmem sięgam po tego typu książki kucharskie i testuje przeróżne przepisy, nigdy nie poddając się, gdy nie uda mi się osiągnąć tego, co sugeruje przepis. Wychodzę z założenia, że dopiero po trzeciej próbie dana receptura pokazuje mi, że powinnam sięgnąć po coś innego... Rzadko się to zdarza, ale jednak bywają takie wypieki, z którymi się raczej omijam. Niemniej pieczywo domowe to coś bez czego, w moim odczuciu, nie może obejść się żaden dom. Oczywiście nie jest tak, że tylko piekę chleby i bułki, a te sklepowe omijam szerokim łukiem. Zdarza mi się kupować to i owo, ale czy kupne, czy upieczone w domu pieczywo najlepiej smakuje nam, gdy jest świeże, najlepiej jeszcze ciepłe, bo takie smakuje najbardziej. Domowa piekarnia, a właściwie przepisy, które ujął w niej Paweł Płaczek, okazały się wielokrotnie cudowną inspiracją do tego, by dać się ponieść wyobraźni i fantazji i na ich bazie powstawało coś, co bardziej (lub mniej) wpasowywało się w gusta osób, które próbowały moich interpretacji. Chociaż nie ukrywam, że jestem szalenie mocno zakochana w drożdżowym warkoczu chlebowym z ziołami (i również wersją z czerwonym pesto – palce lizać) i focacci z oliwkami (bez orzechów, ze względu na moją nietolerancję). Dzięki Pawłowi Płaczkowi wreszcie ogarnęłam, jak zaplata się chałkę z czterech pasm, co było dla mnie długo totalną abstrakcją (tak jak wysłuchiwanie, że taka spleciona z trzech to nie chałka). Uwiodły mnie tez przepisy na babeczki i muffiny, które u mnie w domu schodzą nieomal w wersjach hurtowych z wieczną pretensją unoszącą się w powietrzu wołającą „dlaczego tak mało?”. Oczywiście nie udało mi się przetestować wszystkich przepisów, jednak część z nich, która została poddana testom szerszej publiki łakomczuchów, wyszła wyśmienicie (w większości przy pierwszej próbie). Dużo jednak jeszcze przede mną. A największym wyzwaniem będzie zabranie się w końcu za przyrządzenie własnego zakwasu i zrobieniu z nim chleba – mam nadzieję, że uda mi się tego dokonać. Nim jednak zabierzecie się za wertowanie receptur, którymi dzieli się Paweł Płaczek, warto zapoznać się z tymi kilkoma pierwszymi, na których autor zdradza co nieco o rodzajach mąk, opisuje proces przygotowania swojskiego zakwasu lub omawia zwięźle jak ugryźć temat drożdży w wypiekach. Zdradza również, jakie oprzyrządowanie powinno znaleźć się w kuchni, by (nie)chlebowe wypieki, piekły się idealnie. Zatem Domowa piekarnia Pawła Płaczka to spora garść wskazówek i podpowiedzi, jak osiągnąć poziom mistrzowski w wypiekaniu domowego chleba, bułek i słodkich oraz słonych przekąsek dla swoich najbliższych. To też podręcznik do tego, by spędzać w kuchni czas z rodziną i przyjaciółki, bo tak naprawdę nic nie smakuje lepiej niż chleb, czy babeczki zrobione we współpracy ze swoimi dziećmi, ukochanymi, czy przyjaciółki, kiedy podczas przygotowań można pożartować, pośmiać się albo... porzucać mąką. Gorąco polecam Wam Domową piekarnię!
Czy ta recenzja była przydatna? 1 0
5/5
14-07-2022 o godz 17:35 przez: FascynacjaKsiazkami
Byłam bardzo ciekawa tej książki kucharskiej,ponieważ uwielbiam piec pieczywo i słodkości dla swojej rodziny🥞🥨🥐🥖 Znajdujemy w niej mnóstwo przydatnych porad,aby nasze wypieki zawsze się udały. Osobiście dla mnie to bardzo wartościowe informacje,by móc upiec rożnego rodzaju pieczywa i słodkie wypieki,które zachwycają smakiem. Przepisów jest 120,wiec oczywiście wszystkie przepisy jeszcze przede mną. Jednak te,które upiekłam były dla domowników rozkoszą kubków smakowych. Zapytacie się jakich przepisów możecie oczekiwać po zakupie książki?Przybliże Wam spis treści,aby zachęcić Was do zakupu tej pozycji. ➡️Na początku mamy: *ABC Domowego-pieczenia-garść istotnych faktów na temat:maki,zakwasu,drożdży,pieczenia,akcesorii,wagi,szpatułki,koszyki do wyrastania chleba,nacinania,metoda slap&fold,ostateczne wyrastanie. ➡️ZAKWAS ŻYTNI ➡️Chleby na zakwasie(17przepisów) ➡️Pieczywo drożdżowe(18przepisow) ➡️BUŁKI(13przepisów) ➡️Drożdżówki,muffinki,rogaliki(12przepisów) ➡️CIASTA(12przepisów) ➡️Wypieki sezonowe(11przepisów) ➡️Pieczone przekąski na słodko i słono(12przepisów) ➡️TŁUSTY CZWARTEK(13przepisów) ➡️Drugie życie czerstwego chleba(12przepisów) Jest w czym wybierać,aby urozmaicić swoje życie🔥 Moja przygoda z przepisami z książki dopiero się rozpoczęła🔥Wiem,że ta książka będzie stałym elementem w mojej kuchni. Przetestowane przepisy przekonały mnie,że wypieki zawsze się udają i mogę piec „w ciemno”każdą kolejną pozycję ✨ Jeśli jesteście na zakupie dobrej książki kucharskiej to zachęcam do zakupu tej książki. Jakość wypieków gwarantowana,a ich smak wynagrodzą wszystko. Ja jestem na TAK!!!! POLECAM🥐🥖🥨
Czy ta recenzja była przydatna? 1 0
5/5
27-11-2022 o godz 10:59 przez: sekulska.marta
Książka jest cudowna. Dzięki niej mój dom pachnie świeżutkim, pysznym chlebem. Jednak autor nie uniknął błędów i przydałaby się errata.
Czy ta recenzja była przydatna? 1 0
Więcej recenzji
Prezentowane dane dotyczą zamówień dostarczanych i sprzedawanych przez empik.

Zobacz także

Inne z tego wydawnictwa Symfonia ciszy
4.7/5
36,99 zł
Megacena
Inne z tego wydawnictwa Turnia
5/5
35,69 zł
Megacena
Inne z tego wydawnictwa Cukierki
0/5
28,49 zł
Megacena
Inne z tego wydawnictwa Zapach frezji
0/5
30,10 zł
Megacena
Inne z tego wydawnictwa Chaos
5/5
39,19 zł
Megacena
Inne z tego wydawnictwa Skandal
5/5
37,49 zł
Megacena
Inne z tego wydawnictwa Odnaleziona
4.8/5
31,48 zł
Megacena
Inne z tego wydawnictwa Biel
5/5
59,99 zł
Megacena
Inne z tego wydawnictwa Bad mother
4.8/5
38,50 zł
Megacena
Inne z tego wydawnictwa W sieci
5/5
32,89 zł
Megacena
Inne z tego wydawnictwa Oszukana
4.8/5
32,13 zł
Megacena
Inne z tego wydawnictwa Zdrowe koktajle
4.8/5
40,99 zł
Megacena
Inne z tego wydawnictwa Mgły Toskanii
4.7/5
34,98 zł
Megacena
Inne z tego wydawnictwa Koniec tajemnic
4.8/5
20,63 zł
Megacena
Inne z tego wydawnictwa Trudna decyzja
4.8/5
20,63 zł
Megacena
Inne z tego wydawnictwa Chichot losu
4.7/5
20,19 zł
Megacena
Inne z tego wydawnictwa Mr&Mrs
4.7/5
19,99 zł
Megacena
Inne z tego wydawnictwa Calineczka
4.6/5
23,99 zł
Megacena
Inne z tego wydawnictwa Dragon
4.6/5
24,95 zł
Megacena
Inne z tego wydawnictwa Ciećwierz
4.6/5
22,88 zł
Megacena

Klienci, których interesował ten produkt, oglądali też

Ostatnio oglądane

Podobne do ostatnio oglądanego