Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.
Dodaj ten produkt do jednej z utworzonych przez Ciebie list i zachowaj go na później.
Sprawdź jak złożyć zamówienie krok po kroku.
Możesz też zadzwonić pod numer +48 22 462 72 50 nasi konsultanci pomogą Ci złożyć zamówienie.
Z rodziny krótkich, ukośnie krojonych pasiastych makaronów Penne Rigate to jedne z najbardziej znanych kształtów makaronów, a zatem także najbardziej wszechstronne w kuchni.
Termin Penne odnosi się w języku włoskim do gęsiego pióra używanego dawniej do pisania, które zostało przecięte ukośnie, aby uzyskać cienką końcówkę. Format uzyskany z tuby makaronu, gładkiej lub w linie, o różnej długości, ma charakterystyczny ukośny krój typowy dla pióra do pisania.
Penne to jeden z niewielu kształtów makaronów z określoną datą urodzenia: w rzeczywistości w 1865 roku wytwórca makaronu pochodzący z San Martino d'Albaro (Genua), Giovanni Battista Capurro, złożył wniosek o patent na ukośną maszynę do krojenia i uzyskał ją. Patent był ważny, ponieważ umożliwiał cięcie świeżego makaronu na kształt długopisu bez jego zgniatania, w różnych rozmiarach od 3 do 5 centymetrów (mezze penne lub penne).
Penne Rigate doskonale nadają się do przygotowywania zapiekanych makaronów lub suchych makaronów doprawionych sosami wieprzowymi lub wołowymi. Ale są również doskonałe z przyprawami na bazie warzyw, a bardziej ogólnie, właśnie ze względu na swoją wszechstronność, do wszystkich tradycyjnych przepisów śródziemnomorskich, takich jak klasyczna przyprawa z pomidorami, bazylią, oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i odrobiną parmezanu. Połączenie z sosem Arrabbiata to klasyka.
WOLNE SUSZENIE
W 1889 roku Filipp De Cecco wynalazł pierwszy system powolnego suszenia w niskich temperaturach.
Nadal stosujemy tę samą metodę, aby lepiej zachować smaki i aromaty pszenicy oraz naturalny kolor naszej mąki w celu uzyskania najwyższej jakości makaronu.
NAJLEPSZE ZIARNA DURUM
Wybieramy najlepszą włoską pszenicę durum pod kątem jakości glutenu, pełnowartościowości, zawartości białka i właściwości organoleptycznych, aby stale gwarantować, pomimo zmienności upraw, makaron trwały w przeżuwaniu i intensywny smak.
ZIMNA GÓRSKA WODA
Mieszamy tylko z zimną górską wodą Maiella, o temperaturze poniżej 15 C, aby zapewnić doskonałą odporność na gotowanie.
OD OJCA DO SYNA
Od 1886 roku ponosimy ważną odpowiedzialność za zachowanie tradycji wysokiej jakości makaronu bez żadnych kompromisów, zachowując te same metody przetwarzania, co ponad 130 lat temu.
pozwala nam to wnieść autentyczną przyjemność włoskiej kuchni na stoły na całym świecie.
PENNE ALL'ARRABBIATA
SKŁADNIKI:
PRZYGOTOWANIE:
Suszoną paprykę posiekać. Postaw garnek pełen wody, posolonej do smaku, na ogniu do gotowania makaronu. W międzyczasie do rondelka wlewamy odrobinę oleju, dodajemy obrany ząbek czosnku.
Dodaj również papryczkę chilli i delikatnie podsmaż, a następnie dodaj sos pomidorowy.
Wymieszaj i dopraw solą. Następnie przykryj pokrywką i gotuj przez około 12 minut, od czasu do czasu mieszając.
Gdy sos jest już prawie ugotowany, ugotować również makaron al dente, przestrzegając czasu gotowania podanego na opakowaniu. Po 12 minutach zdejmij pokrywkę i wyrzuć czosnek.
Odcedź makaron i przełóż go bezpośrednio do sosu; pomiń go na chwilę i w razie potrzeby dodaj trochę wody z gotowania, a następnie wyłącz.
Dodaj posiekaną natkę pietruszki, wymieszaj po raz ostatni i podawaj penne all'arrabbiata, gdy jest jeszcze gorące. SMACZNEGO!!!!
ID produktu: | 1356401039 |
Nazwa: | De Cecco Penne Rigate 41 500 Gr |
Producent: | De Cecco |
Kod producenta: | 8001250120410 |
Pojemność g/ml: | 500 g |
Kraj/region pochodzenia: | Włochy |
Wymiary: | 10 |
ocen
Podziel się na Facebooku
Właśnie zrecenzowałem De Cecco Penne Rigate 41 500 Gr
Z rodziny krótkich, ukośnie krojonych pasiastych makaronów Penne Rigate to jedne z najbardziej znanych kształtów makaronów, a zatem także najbardziej wszechstronne w kuchni.Termin Penne odnosi się w ...