Cukier waniliowy 100g Pi-nuts Wanilia burbon
Cukier waniliowy, nie wanilinowy!
Cukier waniliowy czy wanilinowy? Różnica w pisowni nieznaczna. Ktoś morze rzec, że to po prostu przeoczenie lub błąd. Okazuje się, że w błędzie jest ten, kto tak myśli.
Cukier waniliowy to 3,5% zawartości naturalnej wanilii Bourbon z Madagaskaru w 100 g produktu. To jedna z najwyższych proporcji na rynku spożywczym. Laski wanilii to owoc roślin storczykowatych zbieranych na tropikalnym Madagaskarze. To czasochłonna produkcja, od samego początku do końca to naturalny wyrób hand made.
Wanilina zaś to syntetyczny produkt dodawany do cukru, tworzący imitację smaku i zapachu lasek wanilii. Kontrowersyjne są także metody jej produkcji i niezbyt korzystny wpływ na organizm człowieka. Wybór pozostaje więc prosty i oczywisty!
Produkt zapakowany w praktyczny słoik z nakrętką.
Producent: Pi-Nuts
CUKIER WANILIOWY z wanilią burbon
Waga: 100g
Składniki: cukier, laska wanilii 3,5%
Może zawierać alergeny, orzechy ziemne, nasiona sezamy. orzechy.
Wartość energetyczna 2497 kJ/ 604 kcal
Tłuszcze 54 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,7 g
Węglowodany 7,6 g
w tym cukry 4,9 g
Błonnik 13 g
Białko 20 g
Sól 0,04 g
ocen
Podziel się na Facebooku
Właśnie zrecenzowałem Cukier Waniliowy 100G
Cukier waniliowy 100g Pi-nuts Wanilia burbon Cukier waniliowy, nie wanilinowy! Cukier waniliowy czy wanilinowy? Różnica w pisowni nieznaczna. Ktoś morze rzec, że to po prostu przeoczenie lub błąd. ...