Niby prosta sprawa
Jaki chlebak najlepszy?
Niektórym wystarcza lniany woreczek do przechowywania chleba inni muszą mieć wypasiony chlebak pasujący do wystroju kuchni. Na szczęście rynek obfituje w taką ilość różnorodnych chlebaków, ze każdy znajdzie coś dla siebie. Chlebaki są z drewna, drewna kauczukowego, metalu, plastiku, są ceramiczne i bambusowe. Nie będziemy tu opisywać wad i zalet każdego z osobna bo to nie poradnik zakupowy. Tu skupimy się na najciekawszym materiale, nie tak popularnym jak metal czy ceramika. Zachęcamy do kupna chlebaka z drewna kauczukowego. Naturalistyczne rozwiązanie pasującego praktycznie do wystroju każdej kuchni.
![Chlebak ravi z drewna kauczukowego Medium](https://www.wasserman.eu/userdata/public/gfx/32935.jpg)
Jak zachować długą świeżość chleba?
Chlebak z drewna kauczukowego, który dziś tu państwu przedstawiamy, posiada zwartą strukturę oraz efektowne usłojenie. Odporny na zmienny poziom wilgoci, na wyższe temperatury i na uszkodzenia mechaniczne. Takie drewno nie wymaga impregnacji, ani żadnych dodatkowych zabezpieczeń. Dodatkowo nie wchodzi w reakcje z żywnością. A jeżeli chcemy jak najdłużej cieszyć się świeżością chleba włóżmy do chlebaka połówkę jabłka ( na dwa dni). I nie przechowujmy chleba w lodówce, tam najszybciej czerstwieje. Chleb świetnie nadaje się do mrożenia. Potem tylko pamiętać o wcześniejszym wyciągnięciu z zamrażalnika. Możemy zostawić na blacie by odtajał a możemy też skropić wodą i włożyć do piekarnika.
ocen
Podziel się na Facebooku
Właśnie zrecenzowałem Chlebak drewniany kauczuk Medium SS2.02461
Niby prosta sprawa Jaki chlebak najlepszy? Niektórym wystarcza lniany woreczek do przechowywania chleba inni muszą mieć wypasiony chlebak pasujący do wystroju kuchni. Na szczęście rynek obfituje