BUDYŃ CZEKOLADOWY BEZ GLUTENU 46 g - CELIKO

Marka:

Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.

Potrzebujesz pomocy w zamówieniu?

Zadzwoń

Produkt niedostępny

Dodaj do listy

Dodaj ten produkt do jednej z utworzonych przez Ciebie list i zachowaj go na później.

BUDYŃ CZEKOLADOWY BEZ GLUTENU 46 g - CELIKO

Budyń o smaku czekoladowym, bez glutenu, bez syntetycznych dodatków. Do jego produkcji użyto skrobi kukurydzianej i ziemniaczanej, które nie zawierają glutenu. Opakowanie wystarcza na 4 porcje budyniu po ok. 150 g.

Składniki:

skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (9%), aromat.

Sposób przyrządzania:

Sposób przygotowania: z 0,5 l chłodnego mleka odlać pół szklanki, wsypać całą zawartość opakowania i dobrze rozmieszać. Do reszty mleka dodać dwie łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozmieszany w mleku budyń bezglutenowy czekoladowy i cały czas mieszając, gotować jeszcze przez chwilę. Opłukać zimną wodą salaterki i wlać do nich gotowy budyń bezglutenowy. Pozostawić do stężenia.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
  • Wartość energetyczna: 1459 kJ / 349 kcal
  • Tłuszcz: 1,1 g,
    - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
  • Węglowodany 79,8 g,
    - w tym cukry 0,3 g
  • Błonnik: 2,8 g
  • Białko: 2,3 g
  • Sól: 0,02
Informacja alergenna:

Może zawierać: mleko, orzechy ziemnie i laskowe, soję

Zalecane warunki przechowywania:

Produkt szczelnie zamknięty, przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

ID produktu: 1271576409
Nazwa: BUDYŃ CZEKOLADOWY BEZ GLUTENU 46 g - CELIKO
Producent: Celiko
Kod producenta: 5900038001503
Wartości odżywcze: Białko: 2,3g
Skład: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (9%), aromat.
Brak
ocen
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Oceń:
Dodając recenzję produktu, akceptujesz nasz Regulamin.

Podobne do ostatnio oglądanego