Dzięki zawartości odpowiednio dobranych wegańskich składników aktywnych, formuła kremu zapewnia całoroczną, skuteczną pielęgnację trudnej i wymagającej cery mieszanej i tłustej, również wrażliwej. Krem efektywnie wspiera walkę z niedoskonałościami skóry. Za pomocą zawartej w nim mączki owsianej reguluje wydzielanie sebum i ładnie matuje skłonny do powstawania wyprysków naskórek. Jego lekka formuła nie obciąża skóry, idealnie wchłania się, zmniejsza widoczność porów, odświeża i nawilża naskórek. Krem daje efekt satynowej miękkości i wygładzenia.
Mleczko ryżowe – to wartościowa kompozycja oleju ryżowego i protein ryżowych. Wykazuje działanie nawilżające, odżywcze i kondycjonujące. Dzięki zawartości kwasów i witaminy E skutecznie wspiera walkę z oznakami starzenia.
Olej z kiełków pszenicy - ma najwyższą zawartość witaminy E spośród wszystkich olejów roślinnych. Łatwo wnika w skórę, regeneruje ją i odżywia. Doskonale odbudowuje płaszcz hydrolipidowy skóry, zapobiegając utracie wody z naskórka.
Ekstrakt z owsa – występujące w nim substancje odżywcze działają kojąco na skórę, zmiękczają ją i nawilżają. Charakteryzuje się dużą zawartością związków z grupy tokoferoli, głęboko wnika w naskórek, przywracając mu jędrność i elastyczność.
BOK 2:
Linia VEGAN MUESLI to idealna „przekąska” dla Twojej skóry. Wegańska receptura pełna jest dobroczynnych składników zbożowych i starannie wyselekcjonowanych mleczek roślinnych. Kompozycja zawiera olej z kiełków pszenicy oraz ekstrakt z owsa pochodzące z upraw ekologicznych. Formuła każdego produktu z linii powstała z myślą o skutecznym działaniu. Zadbaliśmy o to, by podarować Twojej skórze kwintesencję roślinnego dobra płynącego z precyzyjnie dobranych składników aktywnych.
Podziel się na Facebooku
Właśnie zrecenzowałem Bielenda, Vegan Muesli Krem Matujący Owies + Pszenica + Mleczko Ryżowe, 50ml
Dzięki zawartości odpowiednio dobranych wegańskich składników aktywnych, formuła kremu zapewnia całoroczną, skuteczną pielęgnację trudnej i wymagającej cery mieszanej i tłustej, również wrażliwej. ...