Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.
Dodaj ten produkt do jednej z utworzonych przez Ciebie list i zachowaj go na później.
Sprawdź jak złożyć zamówienie krok po kroku.
Możesz też zadzwonić pod numer +48 22 462 72 50 nasi konsultanci pomogą Ci złożyć zamówienie.
Alginian sodu (E401) to całkowicie naturalna substancja, którą uzyskuje się z alg brunatnic. Substancja ta jest bezbarwna i bezsmakowa. Do jego zadań należy nadanie potrawom odpowiedniej gęstości i wytrzymałości.
Alginian sodu jest używany jako zagęstnik, substancja żelująca lub stabilizator do wyrobów m.in.: sosów, syropów, napojów owocowych, dżemów, galaretek, cukierków, majonezów. Dobrze wiąże wodę i łatwo pęcznieje.
Alginian sodu w kuchni molekularnej
Wykorzystuje się jego właściwości żelujące. Po dodaniu go do zimnej wody zsiądzie się prawie tak samo jak żelatyna. Alginian w połączeniu z chlorkiem wapnia wykorzystywany jest do kuleczkowania.Powoduje on, że struktura żelowa jest mocniejsza i twardsza. Reakcje tą wykorzystuje się do tworzenia kawioru, czy ravioli.
Kraj pochodzenia: Chiny
ID produktu: | 1400444098 |
Nazwa: | Alginian sodu 400g - słoik |
Producent: | Agnex |
ocen
Podziel się na Facebooku
Właśnie zrecenzowałem Alginian sodu 400g - słoik
Alginian sodu (E401) to całkowicie naturalna substancja, którą uzyskuje się z alg brunatnic. Substancja ta jest bezbarwna i bezsmakowa. Do jego zadań należy nadanie potrawom odpowiedniej gęstości i ...