Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.
Dodaj ten produkt do jednej z utworzonych przez Ciebie list i zachowaj go na później.
Sprawdź jak złożyć zamówienie krok po kroku.
Możesz też zadzwonić pod numer +48 22 462 72 50 nasi konsultanci pomogą Ci złożyć zamówienie.
Peklowanie oparte jest na oddziaływaniu środka peklującego (najczęściej jest to sól peklowa) na mięso. W efekcie czego odprowadzona zostaje z niego woda, a sól przenika w jego struktury. Zastosowanie jej ma na celu innymi zwalczanie bakterii, co w efekcie ma prowadzić nie tylko do zwiększenia walorów smakowych mięsa, ale również jego trwałości.
Peklosól pełni wiele funkcji podczas przetwórstwa mięsa:
zapewniają stabilność mikrobiologiczną, przede wszystkim oddalają zagrożenie zarażenia się jadem kiełbasianym.
konserwują mięso
nadają mięsu różowy kolor
dodaje pikantnego posmaku.
Zalecane dawkowanie:
- na sucho: 15-20 g na 1 kg mięsa,
- na mokro: w celu przygotowania solanki należy zastosować 1 kg peklosoli na 10 l wody.
Składniki: sól, substancja konserwująca: azotyn sodu, substancja przeciwzbrylająca E536
Producent: Agnex
Pojemność: 1kg
ID produktu: | 1387954924 |
Nazwa: | AGNEX PEKLOSÓL 0,6 1KG |
Producent: | Agnex |
ocen
Podziel się na Facebooku
Właśnie zrecenzowałem AGNEX PEKLOSÓL 0,6 1KG
Peklowanie oparte jest na oddziaływaniu środka peklującego (najczęściej jest to sól peklowa) na mięso. W efekcie czego odprowadzona zostaje z niego woda, a sól przenika w jego struktury. Zastosowanie