AGNEX PEKLOSÓL 0,6 1KG

Sprzedaje abc-store : 7,68 zł

7,68 zł
Sklep Żabka 12,51 zł
Zobacz inne od abc-store
Przewidywana wysyłka w 1 dzień rob.

Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.

Potrzebujesz pomocy w zamówieniu?

Zadzwoń
Dodaj do listy

Dodaj ten produkt do jednej z utworzonych przez Ciebie list i zachowaj go na później.

Peklowanie oparte jest na oddziaływaniu środka peklującego (najczęściej jest to sól peklowa) na mięso. W efekcie czego odprowadzona zostaje z niego woda, a sól przenika w jego struktury. Zastosowanie jej ma na celu innymi zwalczanie bakterii, co w efekcie ma prowadzić nie tylko do zwiększenia walorów smakowych mięsa, ale również jego trwałości.

 

Peklosól pełni wiele funkcji podczas przetwórstwa mięsa:

  • zapewniają stabilność mikrobiologiczną, przede wszystkim oddalają zagrożenie zarażenia się jadem kiełbasianym.

  • konserwują mięso

  • nadają mięsu różowy kolor

  • dodaje pikantnego posmaku.

 

Zalecane dawkowanie:

- na sucho: 15-20 g na 1 kg mięsa,

- na mokro: w celu przygotowania solanki należy zastosować 1 kg peklosoli na 10 l wody.

 

Sól peklowa posiada atest PZH

Składniki: sól, substancja konserwująca: azotyn sodu, substancja przeciwzbrylająca E536

 

Pochodzenie: Polska

Producent: Agnex

Pojemność: 1kg

ID produktu: 1387954924
Nazwa: AGNEX PEKLOSÓL 0,6 1KG
Producent: Agnex
Prezentowane dane dotyczą zamówień dostarczanych i sprzedawanych przez .
Brak
ocen
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Oceń:
Dodając recenzję produktu, akceptujesz nasz Regulamin.

Podobne do ostatnio oglądanego