Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.
Dodaj ten produkt do jednej z utworzonych przez Ciebie list i zachowaj go na później.
Sprawdź jak złożyć zamówienie krok po kroku.
Możesz też zadzwonić pod numer +48 22 462 72 50 nasi konsultanci pomogą Ci złożyć zamówienie.
✅ Opis produktu
Agar jest substancją żelującą, naturalną, bezpieczną, bezzapachową i bezsmakową. Agar świetnie zastępuje żelatynę, a dodatkowo posiada wiele wartości odżywczych. W przeciwieństwie do żelatyny nie ma smaku ani zapachu, natomiast ma ośmiokrotnie silniejsze działanie żelujące - zetnie się nawet z kiwi! Najczęściej stosowany jest we wszelkiego rodzaju przetworach oraz deserach wymagających użycia substancji żelującej.
✅ Składniki
Agar
✅ Masa netto
250g
✅ Stosowanie
Agarem możemy zagęszczać i żelować ulubione desery i potrawy. Można rozpuszczać go w wodzie, wywarach warzywnych lub sokach. Jest on wygodniejszy w użyciu od żelatyny, gdyż nie wymaga chłodzenia w lodówce. Tężeje już w 32-35 stopniach, a rozpuszcza się w temperaturze 85-95 stopni, co sprawia, że dania na długo zachowują właściwą konsystencję. Kiedy używamy agaru, naszą galaretkę możemy rozpuszczać i ścinać niezliczoną ilość razy bez utraty jej właściwości. W małych ilościach może służyć do zagęszczania napojów, w dużych do robienia galaret mięsnych lub rybnych. Agar można dodawać wszędzie tam gdzie w przepisach znajduje się żelatyna.
✅ Wartości odżywcze produktu w 100 g
✅ Rodzaj opakowania
Opakowanie foliowe OPP
✅ Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
✅ Terminy przydatności
Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia.
✅ Producent
RxONE Agnieszka Olejarz, Krasne 24B, 36-007 Krasne
ID produktu: | 1389317400 |
Nazwa: | Agar 250g |
Producent: | Malinowe |
ocen
Podziel się na Facebooku
Właśnie zrecenzowałem Agar 250g
Agar 250 g✅ Opis produktuAgar jest substancją żelującą, naturalną, bezpieczną, bezzapachową i bezsmakową. Agar świetnie zastępuje żelatynę, a dodatkowo posiada wiele wartości odżywczych. W ...