A History of Food (okładka  twarda)

Sprzedaje empik.com : 179,99 zł

179,99 zł
Odbiór w salonie 0 zł
Aktywuj dodatkowe korzyści
Darmowe punkty odbioru
Darmowy kurier
Produkt u dostawcy
Wysyłamy w 9-10 dni rob.

Sprzedaje ABE BOOKS : 195,00 zł

Sprzedaje Libristo : 214,29 zł

Sprzedaje dvdmax : 236,97 zł

Wszyscy sprzedawcy

Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.

Potrzebujesz pomocy w zamówieniu?

Zadzwoń
Dodaj do listy

Dodaj ten produkt do jednej z utworzonych przez Ciebie list i zachowaj go na później.

This classic work is an exploration and celebration of man's relationship with food from earliest times to the present day. Maguelonne Toussaint-Samat tells the story of cuisine and the social history of food taking in fascinating, little-known byways along the journey. For instance, we learn that Aztecs enjoyed chocolate as a drink with chilli and honey; we discover the Iroquois origins of popcorn; we hear about the potential culinary and farming uses of lupin seeds. Toussaint-Samat looks at the transition from a vegetable- to an increasingly meat-based diet, as well as at the relationship between people and what they eat, between particular foods and social behaviour, and between dietary habits and methods of cooking.
This new expanded edition includes a foreword by food writer, Betty Fussell, author of The Story of Corn and Raising Steaks, a new final chapter covering recent developments in food production and consumption around the world, and an updated bibliography. Beautifully illustrated with nearly 70 figures and new color plates, A History of Food will continue to be read and enjoyed by a fresh generation of readers.

ID produktu: 1005035426
Tytuł: A History of Food
Autor: Toussaint-Samat Maguelonne
Tłumaczenie: Bell Anthea
Wydawca: Blackwell Publ , Wiley John&Sons Inc.
Język wydania: angielski
Ilość stron: 756
Numer wydania: II
Data premiery: 2008-10-01
Rok wydania: 2000
Okładka: twarda
Wymiary [mm]: 41 x 252 x 182
Indeks: 61723115
Brak
ocen
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Oceń:
Dodając recenzję produktu, akceptujesz nasz Regulamin.
Prezentowane dane dotyczą zamówień dostarczanych i sprzedawanych przez empik.

O autorze: Toussaint-Samat Maguelonne

Historia stroju
okładka  twarda, wyd. 08.2011
4.4/5
(4,4/5) 2 recenzje
Historia naturalna i moralna jedzenia
okładka  miękka, wyd. 03.2015
4/5
(4/5) 3 recenzje

Klienci, których interesował ten produkt, oglądali też

Podobne do ostatnio oglądanego